Supa de peste cu verdeata
PrinteazaSupa de peste cu verdeata din: peste, cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, praz, sare, piper.
- 600 g cotlet de peşte
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 linguri de praz rondele
- sare
- piper măcinat
- piper boabe
- verdeaţă
- ulei
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o împreună cu prazul şi un morcov tăiat rondele. Adaugă rădăcina de pătrunjel şi cartofii tăiate cubuleţe, toarnă 1, 5 l de apă (sau supă din cap şi oase de peşte, dacă foloseşti peştele întreg).
Când cartofii sunt aproape fierţi, adaugă peştele şi mai lasă câteva minute. Rade morcovul rămas, căleşte-1 puţin, apoi dă-l printr-o sită. Sucul rezultat adaugă-l în supă, spre finalul preparării, pentru culoare.
Potriveşte de sare şi piper.
Serveşte cu rondele de praz şi verdeaţă.
Pofta buna!