Supa de peste din crap cu condimente si vin alb
Printeaza
Ideal ar fi să preparăm supa de peşte folosind şi crap şi peşte mic. Peştele se curăţă şi se spală iute cu apă călduţă, se porţionează peştele cel mare şi se pune într-un tifon curat. In acelaşi tifon mai adăugăm cinci-şase cepe tăiate în sferturi şi condimente după gust: foi de dafin, cuişoare şi piper boabe.
Pânza se leagă, lăsând totuşi destulă lejeritate ingredientelor puse înăuntru. Intr-un vas se pune la fiert o jumătate de litru de vin alb cu: sare, piper alb măcinat (după gust), douiă linguri de pătrunjel verde tocat, o crenguţă de ţelină, un păhăruţ de ulei şi apă cât să acopere bine legătura cu peştele.
Se lasă să fiarbă aproximativ 50 de minute, după care se trage din oală tifonul, se dezleagă şi se pun separat peştele şi ceapa. Pregătită în felul acesta, supa rămâne limpede. See aduce la masă turnând supa clară peste crutoane de pâine şi punând peştele alături.
Poftă bună!