Supa de peste si fenel
PrinteazaSupa de peste si fenel din: ulei, fenel, ceapa, usturoi, telina, dafin, sofran, apa, fasole, rosii, file de cod, sare, piper, patrunjel.
- 1 lingură cu ulei
- 1 bulb mic de fenel, curăţat şi feliat
- 2 cepe eşalote, curăţate şi feliate
- 1 căţel de usturoi, curăţat şi feliat
- 2 tulpini de ţelină, curăţate şi tăiate mărunt
- 1 foaie de dafin
- un praf de şofran
- 2 linguri cu apă fierbinte
- 300 g fasole roşie din conservă, scursă bine
- 2 roşii coapte, decojite, curăţate de seminţe şi tăiate în patru
- 900 ml supă de peşte fierbinte
- 250 g file de cod sau somon tăiat în bucăţi
- sare
- piper
- pătrunjel, pentru decor
Mod de prepapare:
Incălzeşte uleiul într-o cratiţă, pune fenelul, ceapa, usturoiul şi ţelina şi prăjeşte-le la foc mic, timp de 5 minute.
Adaugă foaia de dafin, şofranul, supa şi apa. Lasă să dea în fiert, pune fasolea, acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă 15-20 de minute. Adaugă peştele şi roşiile şi fierbe 5 minute.
Asezonează după gust cu sare şi piper şi presară pătrunjelul tăiat mărunt.
Supa de peste si fenel
Pofta buna!