Supa de peste si scoici

Printeaza

Supă de peşte şi scoici din: peste, praz, ceapa, zarzavat de supa, vin rosu, scoici, lamaie, sare, piper, smantana, verdeata.

Poate te intereseaza si Supa de peste ungureasca cu boia picanta

Igrediente:Supă de peşte şi scoici

  • 1 kg peşte proaspăt (preferabil cegă mică)
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapă
  • 250g zarzavat de supă
  • 1 păhărel de vin roşu
  • 25 scoici
  • 1/2lămîie
  • sare
  • piper pisat
  • 3 linguri de smantană
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cu capetele, cozile şi resturile de cegă se face o supă cu 1 1/21 apă şi sare.

Se strecoară şi se fierbe cu zarzavatul tăiat mărunt timp de 15 minute, după care se pune peştele tăiat bucăţi şi scoicile şi se mai fierbe 15 mi­nute cu vin vechi.

Se termină cu piperul, verdeaţa tocată şi smîntînă. Se acreşte cu zeamă de lămaie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Este o nebunie supa de peste cu scoici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.