Supa de peste si scoici
PrinteazaSupă de peşte şi scoici din: peste, praz, ceapa, zarzavat de supa, vin rosu, scoici, lamaie, sare, piper, smantana, verdeata.
Poate te intereseaza si Supa de peste ungureasca cu boia picanta
- 1 kg peşte proaspăt (preferabil cegă mică)
- 1 fir de praz
- 1 ceapă
- 250g zarzavat de supă
- 1 păhărel de vin roşu
- 25 scoici
- 1/2lămîie
- sare
- piper pisat
- 3 linguri de smantană
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cu capetele, cozile şi resturile de cegă se face o supă cu 1 1/21 apă şi sare.
Se strecoară şi se fierbe cu zarzavatul tăiat mărunt timp de 15 minute, după care se pune peştele tăiat bucăţi şi scoicile şi se mai fierbe 15 minute cu vin vechi.
Se termină cu piperul, verdeaţa tocată şi smîntînă. Se acreşte cu zeamă de lămaie.
Pofta buna!
Este o nebunie supa de peste cu scoici