Supa de piersici cu vin dulce
PrinteazaSupa de piersici cu vin dulce
- 4 piersici galbene mari
- 2 piersici albe mari
- 1 legătură de mentă proaspătă
- 1 pahar de vin glace monbazillac, barsac sau pacherenc
- 4 linguriţe de fructoză
Puneţi piersicile în apă fiartă. Treceţi-le sub un jet de apă rece. Păstraţi piersicile galbene la rece.
Tăiaţi piersicile albe în bucăţele şi amestecaţi-le cu zece frunze de mentă proaspătă. Adăugaţi paharul de vin dulce şi fructoză. Treceţi totul printr-o sită pentru a mai pierde din umiditate. Recuperaţi piureul într-un bol şi lăsaţi să se răcească peste noapte la frigider.
Tăiaţi piersicile galbene în cuburi şi puneţi-le pe fundul unor pahare cu gura largă. Turnaţi deasupra supa de piersici pregătită cu o zi înainte şi decoraţi cu mentă proaspătă.
Poftă bună!