Supa de pipote cu galuste
PrinteazaSupa de pipote cu galuste din: pipote de pui, ceapa, morcovi, ulei, mazare, ciuperci, unt, faina, ou.
- 400 g pipote de pui
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 4 linguri ulei
- 100 g mazăre
- pătrunjel verde
- 100 g ciuperci
Pentru găluşte:
- 50 g unt
- 100 g făină
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
- 1 ou
Mod de preparare:
Căleşte ceapa în uleiul încins, apoi adaugă pipotele tăiate mărunt. Prăjeşte timp de 2-3 minute, sărează, piperează, apoi stinge cu o ceaşcă de apă. Lasă să fiarbă 60-70 de minute. Când e nevoie, mai adaugă apă.
Când pipotele sunt aproape fierte, adaugă morcovii tăiaţi cubuleţe şi ciupercile curăţate şi tăiate felii. Mai toarnă peste ele 11 de apă şi lasă să mai fiarbă 15 minute.
Intre timp, prepară găluştele. Pune untul într-o cratiţă pe foc, adaugă 100 ml de apă şi lasă să fiarbă. Toarnă făina amestecând continuu. Lasă să clocotească un minut, fără să te opreşti din amestecat.
Ia vasul de pe foc şi lasă să se răcească puţin. Adaugă în compoziţia călduţă oul, un praf de sare şi pătrunjelul tocat fin. Pune să clocotească un vas cu apă şi sare, apoi pune la fiert găluştele formate cu ajutorul linguriţei.
Lasă 10 minute.
Pofta buna!