Supa de piure de cartofi

Printeaza

Supa de piure de cartofi 

Ingrediente:Supa de piure de cartofi

  • 3 l apă
  • 750 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură smântână
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se fierb într-o oală cu apă cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţele, cu ceapă şi sare. Se lasă să fiarbă acoperit o jumătate de oră.

Se încearcă dacă sunt fierţi. Se trec prin sită cât sunt încă fierbinţi. Se subţiază cu zeama lor şi se lasă să mai dea câteva clocote.

Se bate un gălbenuş cu o lingură bună de smântână. Se amestecă încet cu spuma. Se adaugă o bucăţică de unt proaspăt şi frunze de pătrunjel tăiate fin. Se serveşte cu bucăţele de pâine prăjită în unt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Suna ciudat reteta asta. Cum o fi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.