Supa de post cu orez
PrinteazaSupa de post cu orez din: ceapa, telina, nap, morcovi, praz, varza, orez, ulei, piper, sare.
- 1 ceapă mai mare
- 1 rădăcină de telină sau frunze de telină
- 1 nap
- doi morcovi
- 1-2 bucăţi de praz
- 1/2 varză
- 1 lingură plină de orez
- 2-3 linguri ulei
- piper şi sare, după gust
Mod de preparare:
Zarzavatul se spală bine, se curăţă şi se toacă mărunt. Intr-un vas (oală/cratiţă de peste 3 I) se pun 2 linguri de ulei, iar când acesta s-a încins se pune zarzavatul tocat şi orezul bine spălat. Când legumele s-au rumenit, se adaugă 2 I apă, sarea şi se lasă la fiert la foc mediu, cam o oră şi jumătate.
După ce a fiert, se lasă să se răcească puţin, apoi fiertura se strecoară, zeama se repune în vas, iar zarzavatul fiert se dă printr-o sită (strecurătoare mai deasă).
Piureul de zarzavat astfel obţinut se amestecă cu zeama, rezultând o supă mai densă (cremă). Se mai adaugă 1 lingură de ulei crud şi se poate servi la masă cu crutoane sau felii de pâine prăjită (canapele).
Pofta buna!