Supă de praz cu cartofi şi costiţă afumată

Printeaza

Supă de praz cu cartofi şi costiţă afumată

Ingrediente:Supă de praz cu cartofi şi costiţă afumată

  • 11/2 l supă
  • 1 1/2l apă
  • 100 g costiţă afumată
  • sare
  • 1/2 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 300 g praz
  • 500 g cartofi
  • 60 g unt sau ulei
  • 3 lin­guri smantană
  • 1 foaie dafin

 

Mod de preparare:

Costiţa se taie mărunt şi se pune la foc cu uleiul şi prazul tăiat bucăţele, amestecîndu-se pînă este înăbuşit.

Se pune apoi făina, apa, supa, sare, foaia de dafin şi cartofii tăiaţi cuburi mici şi se fierbe circa 35 minute.

Se ter­mină cu smîntînă şi pătrunjelul verde tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.