Supa de praz cu clatite
PrinteazaSupa de praz cu clatite din: praz, cartoif, patrunjel, telina, morcov, unt, ou, sare, faina, lapte.
- 4 bucăţi de praz
- 4 cartofi mari
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 morcov
- 75 g unt
- 1 ou
- sare
- 1 ceaşcă făină
- 1 ceaşcă lapte
Mod de preparare:
Fierbi rădăcina de pătrunjel, ţelina şi morcovul. Strecori apoi zeama şi fierbi în ea cartofii tăiaţi cuburi şi partea albă a prazului, tăiată felii.
Când legumele sunt bine fierte, adaugi 50 g unt şi sare. Pentru clătite, baţi bine un ou cu puţină sare, adaugi laptele şi făina şi obţii un aluat subţire.
Ungi tigaia cu unt şi prăjeşti clătite la foc iute. Intorci clătitele cu un cuţit cu lama lată, apoi le răstorni pe o farfurie, le rulezi şi le tai în fâşii de 1 cm, pe care le pui în castron, în momentul în care se răceşte supa.
Supa de praz cu clatite
Pofta buna!