Supă de praz
PrinteazaSupă de praz
Ingrediente:
- doi-trei morcovi
- un păstârnac
- o ţelină
- 400 g cartofi
- 600 g praz
- o lingură de pastă de roşii
- două linguri de ulei
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii, ţelina şi păstârnacul, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb aproximativ o jumătate de oră în 2,5 litri de apă cu sare.
Se taie prazul în rondele şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se strecoară supa de legume, iar zeama rămasă se pune din nou la fiert.
Se adaugă prazul şi cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se mai lasă pe foc 15-20 minute şi se condimentează după gust cu sare şi piper.
Se adaugă pasta de roşii. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt
Supă de praz
Pofta buna!