Supă de praz

Printeaza

Supă de praz

Supă de praz

Ingrediente:

  • doi-trei morcovi
  • un păstârnac
  • o ţelină
  • 400 g cartofi
  • 600 g praz
  • o lingură de pastă de roşii
  • două linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii, ţelina şi păstârnacul, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb aproximativ o jumătate de oră în 2,5 litri de apă cu sare.

Se taie prazul în rondele şi se căleşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se strecoară supa de legume, iar zeama ră­masă se pune din nou la fiert.

Se adaugă prazul şi cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se mai lasă pe foc 15-20 minute şi se condi­mentează după gust cu sare şi piper.

Se adaugă pasta de roşii. Se serveşte cu ver­deaţă tocată mărunt

Supă de praz

crop Supa-de-praz.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.