Supa de prune uscate cu miere si cuisoare
PrinteazaSupa de prune uscate cu miere si cuisoare din: prune uscate, fulgi de grâu, miere, zeama şi coaja de lămâie, scorţişoară, cuişoare, apă, sare.
Ingrediente:
- 200 g prune uscate
- 3 linguri de fulgi de grâu
- 1 lingură de miere
- zeama şi coaja răzuită de la 1/2 lămâie
- 1 bucăţică de scorţişoară
- 3-4 cuişoare
- 1 l apă,
- 1 vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Prunele uscate se spală şi se pun la muiat cu o seară înainte, iar a doua zi li se scot sâmburii.
Apa se încălzeşte până la fierbere se adaugă apoi fulgii de grâu, se fierb 10 minute, se pun şi prunele fără sâmburi şi se mai fierb împreună 5 minute. Se iau de pe foc şi se adaugă mierea şi sacul de lămâie.
Pofta buna!