Supa de pui cu alune

Printeaza

Supa de pui cu alune din: pui, alune, telina, ciuperci, smantana, ou, faina, unt, sare.

Ingrediente:Supa de pui cu alune

  • 1 pui mai mare, de peste 1 kg
  • 200 g alune
  • 1 os de porc
  • sare
  • 1 ţelină mijlocie
  • 200 g ciuperci albe
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 albuş
  • 120 g smântână
  • 60 g unt
  • 1 lingură cu făina

Mod de preparare:

Puneţi la fiert osul de porc în apă uşor sărată. Intre timp prăjiţi în cuptorul fierbinte alunele. Scoateţi-le pe un şervet şi frecaţi-le până când toate cojile de pe alune sunt înlăturate.

După ce aţi luat spuma din supă, adăugaţi zarzavaturile tăiate în bucăţi mari.

Separat, pregătiţi un amestec din alune tocate, gălbenuşuri, albuşul, smântână, untul şi ciupercile tăiate în felii subţiri. Din acesta faceţi un fel de chifteluţe pe care le fierbeţi în supa limpede şi le pudraţi cu făină.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.