Supa de pui cu alune
PrinteazaSupa de pui cu alune din: pui, alune, telina, ciuperci, smantana, ou, faina, unt, sare.
- 1 pui mai mare, de peste 1 kg
- 200 g alune
- 1 os de porc
- sare
- 1 ţelină mijlocie
- 200 g ciuperci albe
- 2 gălbenuşuri
- 1 albuş
- 120 g smântână
- 60 g unt
- 1 lingură cu făina
Mod de preparare:
Puneţi la fiert osul de porc în apă uşor sărată. Intre timp prăjiţi în cuptorul fierbinte alunele. Scoateţi-le pe un şervet şi frecaţi-le până când toate cojile de pe alune sunt înlăturate.
După ce aţi luat spuma din supă, adăugaţi zarzavaturile tăiate în bucăţi mari.
Separat, pregătiţi un amestec din alune tocate, gălbenuşuri, albuşul, smântână, untul şi ciupercile tăiate în felii subţiri. Din acesta faceţi un fel de chifteluţe pe care le fierbeţi în supa limpede şi le pudraţi cu făină.
Pofta buna!