Supa de pui cu bere
PrinteazaSupa de pui cu bere din: bere, paine, smantana, ceapa, unt, nucsoara, sare, piper.
- un litru supă de pui
- 500 ml bere
- 200 g miez de pâine veche
- 100 g smântână
- o ceapă
- 25 g unt
- nucşoară
- sare
- piper
- 200 g costiţă âfumată
- brânză cheddar
Mod de preparare:
Pâinea veche se fărâmiţează cu mâna. In oala de fiert supa se topeşte untul şi se pune ceapa tocată la călit. Se lasă 5 minute. Se încălzeşte supa şi se toarnă peste ceapă, apoi se pun berea şi miezul de pâine.
Se potriveşte de sare, piper şi nucşoară.
Se lasă la fiert 30 de minute şi apoi se strecoară şi se pune din nou în oală. Se adaugă smântână şi se mai lasă 2-3 minute la foc mic. Se serveşte cu brânză cheddar şi costiţă afumată tăiată cubuleţe.
Pofta buna!