Supa de pui cu ciuperci si ardei
PrinteazaSupa de pui cu ciuperci si ardei din: ciocănele de pui, condiment din legume uscate, făină, unt, ceapă, telina, morcovi, ardei rosu, ciuperci pleurotus, mazare verde, piper macinat, pătrunjel verde.
Ingrediente:
- 4 ciocănele de pui
- 1 lingură condiment din legume uscate
- 2 linguri făină
- 2 linguri unt
- 1 ceapă
- 1 ţelină mică
- 2 morcovi
- 1 ardei roşu
- 200 g ciuperci pleurotus
- 5 linguri mazăre verde
- 1 vârf de cuţit piper măcinat
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Speli pulpele şi le pui la fiert în 2 1/2 litri apă cu condimentul din legume uscate. Când au fiert, le scoţi pe o farfurie.
Cureţi şi speli legumele şi ciupercile. Le tai după preferinţă şi le căleşti în 1 lingură de upt topit, în oala pentru supă.
Stingi cu 2 litri de supă şi laşi să fiarbă la foc mic 10 minute, apoi adaugi mazărea şi mai continui fierberea 5-10 minute, până se înmoaie boabele.
Intr-o tigaie topeşti untul rămas, presari făina şi amesteci energic, apoi torni treptat supa rămasă, continuând să amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe.
Laşi amestecul să fiarbă la foc mic, pentru 5 minute, până se ,mai îngroaşă, apoi îl torni peste supa în care au fiert legumele. Sărezi, condimentezi după gust şi pui carnea fără pîele şi oase, tăiată cuburi.
Aduci la masă porţiile împreună cu pătrunjel fin tocat, pentru ca fiecare să-şi adauge după gust.
Supa de pui cu ciuperci si ardei
Pofta buna!