Supa de pui cu galuste si nucsoara
PrinteazaSupa de pui cu galuste si nucsoara din: maruntaie de pui, boabe de piper, cuisoare, ceapa, zarzavat, maghiran, oua, lapte, nucsoara, verdeata, sare, gris.
- 400 g măruntaie de pui sau de raţă (pipote, inimi), gâturi şi spate de pui
- 8 boabe de piper
- 4 cuişoare
- l ceapă
- 300 g zarzavat de supă
- maghiran
Ingrediente găluşte:
- 2 ouă
- 1-2 linguri lapte
- 1 praf nucşoară măcinată
- 2 linguri verdeaţă asortată tocată (pătrunjel maghiran)
- sare
- 100 g gris
Mod de preparare:
Se curăţă măruntaiele şi se aşază într-o oală, cu bucăţile de spate tăiate bucăţele şi gâturile; se toarnă 2 l de apă şi se adaugă piper, mirodenii şi ceapă. Se dă în clocot şi se reduce apoi focul; se lăsă să mai fiarbă cca 2 ore la foc moale. Se sărează supa şi se strecoară măruntaiele şi bucăţile de carne se taie mărunt. Se dă în clocot supa şi se adaugă zarzavatul tăiat mărunt; se fierbe şi se adaugă apoi carnea. Se încălzeşte puţin.
Intre timp se bat ouăle cu lapte; se adaugă un praf de nucşoară şi verdeţurile, puţină sare şî treptat se înglobează câte puţin griş, până ce se obţine un aluat nu prea vârtos. Se scot cu lingura găluştele şi se aşază în supa fierbinte; se lasă să fiarbă cca 2 min. Se serveşte pe farfurii preîncălzite, ornată cu frunzuliţe de cimbru.
Supa de pui cu galuste si nucsoara
Pofta buna!