Supa de pui cu galusti si cartofi

Printeaza

Supa de pui cu galusti si cartofi din: pui, ardei, pastarnac, radacina de telina, ceapa, morcovi, ardei, cartofi, ardei capia, sare, piper, ulei de floarea soarelui, usturoi, patrunjel, oua, gris, cimbru.

Ingrediente:Supa_de_pui_cu_galusti_si_cartofi

  • 1 pui mic
  • 2 ardei
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină ţelină
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 1-2 ardei
  • 2 cartofi
  • 1 ardei capia sau un gogoșar
  • sare
  • piper boabe și măcinat
  • 2-3 lingurite ulei de floarea-soarelui
  • 2 căţei usturoi
  • 1 legatura pătrunjel

Pentru gălusti:

  • 2 ouă
  • 5 linguri griș
  • cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Se spală puiul, se porţionează şi se pune la fiert. Legumele se curăţă, se spală și se adaugă în apa în care fierbe puiul, cu excepţia ardeiului capia și cartofilor. Se adaugă căţeii de usturoi și câteva boabe de piper și se lasă la foc mediu. Se bat ouăle, se adaugă sare, cimbru, piper și grișul în ploaie.

Se verifică dacă au fiert zarzavaturile și carnea de pui, se scot din supă și se lasă câteva minute să se răcorească. Se desface puiul și se alege pieptul. Se taie cubuleţe și se pun în supă împreună cu morcovii tăiaţi rondele. Se fac găluștele şi se mai lasă să clocotească 10 minute. Se potrivește cu sare și piper și se servește ornată cu pătrunjel proaspăt

Supa de pui cu galusti si cartofi

Supa_de_pui_cu_galusti_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.