Supa de pui cu gulii si smantana

Printeaza

Supa de pui cu gulii si smantana din: carne de pui, gulii, telina, ceapa, pastarnac, orez, smantana, marar, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Supa de pui cu gulii si smantana

  • 500 g carne de pui
  • 2 gulii mari
  • 1/2 ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 lingură orez
  • 150 ml smântână
  • 2 legături mărar verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în bucăţele potrivite şi o pui la fiert în 2 l de apă care clocoteşte. Adaugi sare şi elimini spuma care se formează.

Pui şi orezul spălat şi laşi totul să fiarbă la foc potrivit. Cureţi zarzavaturile, le tai mărunt şi le căleşti timp de 5 minute în ulei.

Apoi le pui în oala cu carne când aceasta este aproape fiartă. Laşi totul să mai fiarbă timp de 15 minute şi apoi iei oala de pe foc.

Tai mărarul foarte mărunt şi-l freci într-un mojar cu puţină sare. Amesteci pasta obţinută cu smântână şi apoi o adaugi în supă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.