Supa de pui cu hrean si fidea
PrinteazaSupa de pui cu hrean si fidea din: carne de pui, ceapa, morocovi, radacina de patrunjel, rădăcină de păstârnac, usturoi, gulie, boabe de piper, hrean ras, fidea cu ou, sare, piper negru macinat.
- 800 g carne de pui
- 2 cepe de dimensiune mijlocie
- 4 morcovi de dimensiune mijlocie
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 2 căţel de usturoi
- 1 gulie tânără, de dimensiune mijlocie
- 1 linguriţă boabe de piper
- 2 linguri hrean ras
- 200 g fidea cu ou
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Speli carnea şi o cureţi de pieliţă, după care o tai în bucăţi potrivite. Fiebi carnea în 4 litri de apă cu puţină sare, îndepărtând spuma care se formează la început.
După 15 minute, adaugi legumele curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi mari şi boabele de piper, într-un alt vas, fierbi fideaua conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Fierbi legumele la foc mic, pentru alte 30 de minute, pe urmă pui fideaua, sare şi piper măcinat, după gust. Pentru ca hreanul să-şi păstreze iuţeala, adaugi în fiecare porţie câte 1 linguriţă de rădăcină rasă fin.
Supa de pui cu hrean si fidea
Pofta buna!