Supa de pui cu ierburi aromatice
PrinteazaSupa de pui cu ierburi aromatice din: pulpe de pui, supa de pui, ulei de rapita, ulei de masline, ceapa, morcovi, rozmarin, salvie, cimbru, chimion, coriandru, turmeric, faina, fasole, paine.
- 4 pulpe superioare de pui, fără piele
- 1,5 litri supă de pui
- 2 linguri ulei de răpită sau măsline
- 2 cepe, tocate
- 6 morcovi, tocaţi
- câte 3-4 fire de rozmarin, salvie şi cimbru, frunzele desprinse de pe tulpini şi tocate
- câte 2 linguriţe de chimion şi coriandru măcinate
- 1 linguriţă de turmeric
- 1 lingură de făină
- 1 conservă de 400g de fasole albă, boabele scurse
- pâine cu coajă crocantă, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă mare. Pune pulpele de pui în uleiul încins şi rumeneşte-le pe toate părţile, apoi scoate-le din cratiţă şi lasă-le deoparte.
Pune ceapa în ulei şî căleşte-o, până când începe să se caramelizeze. Adaugă morcovii, ierburile, condimentele şi făina şi amestecă totul 1-2 minute, pentru a prăji condimentele. Toarnă apoi în cratiţă supa de pui şi adaugă pulpele. Amestecă bine, acoperă supa şi fierbe-o 30 de minute.
Scoate pulpele din cratiţă, rupe carnea în bucăţi şi aruncă oasele. Pune carnea la loc în supă şi adaugă fasolea, asezonează şi mai lasă totul pe foc 1-2 minute.
Foloseşte un blender vertical pentru a pasa ingredientele din supă, fie fin, fie mai grosier. Sau pasează doar jumătate din cantitate, astfel încât să ai o supă-cremă cu bucăţi consistente de pui, morcovi şi fasole în ea. Serveşte supa cu piper suplimentar şi o pâine bună cu coajă crocantă.
Supa de pui cu ierburi aromatice
Pofta buna!