Supa de pui cu orez
PrinteazaSupa de pui cu orez
- 1 pui (sau găină)
- sare
- 1 lingură unt
- 100 g orez
- piper măcinat
- pătrunjel
Mod de preparare:
Puiul sau găina se pune la fiert. După primul clocot se sărează, apoi se lasă să fiarbă trei sferturi de oră la foc potrivit. Spuma se îndepărtează de mai multe ori.
După ce a fiert, scoţi pasărea din supă, o laşi la răcit şi o cureţi de piele şi grăsime, lei camea de pe oase şi o tai cubuleţe. Speli bine orezul într-o sită şi îl laşi să se scurgă. Intr-un vas încălzeşti untul, adaugi orezul şi îl prăjeşti până devine sticlcs.
Il stingi cu supă de pasăre, îl sărezi, îl piperezi şi îl fierbi. Bucăţile de carne le împărţi în farfurii, torni supă peste ele şi presari pătrunjel. Se serveşte cu pâine sau cu lipie.
Pofta buna!
A iesit ft buna. Am facut supa de gaina, nu de pui