Supa de pui cu paste fainoase
PrinteazaSupa de pui cu paste fainoase
- 1,25 kg ciocănele de pui sau aripi
- 3 l apă
- 1 ţelină
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 2 căţei de usturoi
- piper
- cuişoare
- 1 foaie de dafin
- pătrunjel
- paste
Mod de preparare:
Se curăţă şi se pun la fiert, cu aripile, apa şi sarea. Se lasă până fierbe carnea, apoi se strecoară supa. Carnea se lasă la răcit, apoi o luăm de pe oase şi o adăugăm în supa strecurată.
După dorinţă, zarzavatul îl pasăm şi îi dăm drumul în ciorbă, dăm gust de sare şi punem piper, verdeaţă şi o crenguţă de cimbru verde tocat fin.
Separat, fierbem în apă cu sare o ceaşcă de paste făinoase cam nouă până la zece minute, apoi le strecurăm şi le punem în supă. Se poate adăuga smântână deasupra.
Pofta buna!