Supa de pui cu porumb si coniac
PrinteazaSupa de pui cu porumb si coniac din: piept de pui, ulei, ceapa, usturoi, porumb, supa de legume, coniac, sos de rosii, malai, patrunjel, sare, piper.
- 1 piept de pui
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 200 g boabe de porumb fiert
- 1,5 litri supa de legume
- 2 linguri coniac
- 3 linguri sos de rosii
- 2 linguri malai
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în fâşii subţiri şi căliţi-le în ulei amestecat cu 2 linguri apă. Adăugaţi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat. Lăsaţi-le 5 minute să se călească şi apoi turnaţi în vas supa de legume.
După ce a fiert 10 minute, puneţi boabele de porumb, coniacul, sosul de roşii, sare şi piper. Amestecaţi mălaiul cu puţină apă rece şi turnaţi-l apoi în supă, amestecând până se dizolvă.
Mai lăsaţi la fiert 15 minute.
Pofta buna!