Supă de pui cu praz, morcovi si frunze de dafin
PrinteazaSupă de pui cu praz, morcovi si frunze de dafin din: ulei, pui, bacon, morcovi, telina apio, praz, vin, frunze de dafin, prune uscate si paine.
- 1 lingura de ulei
- 1 pui mediu, taiat in bucati
- 180 g de bacon, taiat cubulete
- 2 morcovi, tocati
- 2 tulpini de telina Apio
- 1-2 fire de praz, spalate si taiate in rondele groase (pastreaza partea verde)
- vin, pentru stropit
- 2 frunze de dafin
- 1/2 legatura de cimbru
- 15-20 prune uscate, fara samburi
- paine, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală. Frige bucăţile de pui în tranşe, până se rumenesc, apoi scoate-le şi lasă-le deoparte. Adaugă baconul, morcovii, ţelina Apio şi partea verde a prazului. Sotează-le timp de 5 minute, până se rumenesc, apoi scurge grăsimea în exces.
Stropeşte legumele cu vin şi fierbe totul la foc iute, apoi desprinde cu lingura de lemn bucăţile care se lipesc de fundul oalei. Adaugă bucăţile de pui împreună cu ierburile aromate, apoi toarnă suficientă apă rece cât să acopere bine totul. Adu la punctul de fierbere, apoi lasă supa să clocotească timp de 40 de minute pe foc mic, până când puiul devine fraged.
Scoate puiul pe farfurie, acoperă-l cu folie de aluminiu şi lasă-l să se răcească uşor. Strecoară supa în altă oală şi aruncă restul ingredientelor. Las-o deoparte timp de câteva minute, apoi îndepărtează stratul de grăsime care se formează la suprafaţă. Rupe carnea de pe oase în fâşii.
Pune din nou supa la fiert împreună cu puiul, prazul rămas şi prunele uscate, timp de 20-30 de minute. Asezonează după gust şi serveşte cu pâine proaspătă.
Supă de pui cu praz, morcovi si frunze de dafin
Pofta buna!
In supa de praz eu una nu pun frunze de dafin, o sa incerc sa vad ce gust ii da, dar sunt putin reticenta in aceasta privinta