Supa de pui cu sparanghel si nucsoara
PrinteazaSupa de pui cu sparanghel si nucsoara din: pui, boabe de piper, foaie de dafin, zarzavat de supă, pătrunjel, sparanghel alb, sparanghel verde, unt, cascaval, nucsoara, oua, faina, bulion, frunze de hasmaţuchi.
Ingrediente:
- 1 pui
- 1 lingura boabe de piper
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură zarzavat de supă
- 1 legătură pătrunjel
- 750 g sparanghel alb
- 250 g sparanghel verde
- 80 g unt moale
- 100 g caşcaval ras
- nucşoară
- 2 gălbenuşuri
- 100 g făină
- 2 linguriţe bulion
- frunze de hasmaţuchi
Mod de preparare:
Se spală puiul şi se dă în fiert cu 2 l de apă, 1 lingură cu sare, boabe de piper şi foaia de dafin; se lasă să fiarbă înăbuşit, timp de cca 30 min.
Se curăţă şi se taie bucăţele zarzavatul de supă şi se dă în fiert 30 min. Se toacă pătrunjelul. Se spală sparanghelul. Cel alb se decojeşte şi se îndepărtează capetele lemnoase.
Sparanghelul verde se decojeşte in treimea inferioară şi se taie capetele. Se taie firele de sparanghel bucăţi şi se opăresc timp de cca 5 min., în apă cu sare.
Se bate untul spumă cu caşcaval, gălbenuşuri, sare, piper şi nucşoară. Se înglobează făina. Se împarte compoziţia în două. Se dau la rece cca 15 min. Prima jumătate se frământă cu pătrunjel şi cea de-a doua cu bulion.
Cu mâinile pudrate cu făină, se fac biluţe din această compoziţie şi se aşază în apă cu sare docotită. Se dau într-un fiert şi se lasă apoi să se pătrundă la loc moale cca 10 min. Se scot găluştele şi se lasă să se scurgă.
Puiul se scoate din supă şi se îndepărtează pielea. Se desprinde carnea de pe oase şi se taie cuburi mari. Supa se strecoară printr-o strecurătoare fină; se adaugă puiul, sparanghelul şi găluştele.
Se potriveşte după gust cu sare şi piper; se presară deasupra hasmaţuchi şi se serveşte.
Supa de pui cu sparanghel si nucsoara
Pofta buna!