Supa de pui cu taietei de orez
PrinteazaSupa de pui cu taietei de orez din: pulpe de pui, ceapa, morcovi, telina, taietei, dafin, cimbru, praz, sare, piper.
- 2 pulpe de pui
- 2 cepe, curăţate
- 2 morcovi mari, curăţaţi
- 2-3 tulpini de ţelină, curăţate
- 1 frunză de dafin
- câteva crenguţe de cimbru
- 2 fire de praz, curăţate şi feliate
- 125 g tăiţei de orez
- frunze de pătrunjel, pentru decor
- pâine, pentru a servi
Mod de preparare:
Pune pulpele de pui într-o cratiţă largă împreună cu 1 ceapă, 1 morcov şi 1 ţelina, tăiate mărunt. Adaugă frunza de dafin şi crenguţele de cimbru, acoperă cu apă şi dă în fiert. Acoperă şi fierbe timp de 45 de minute.
Scoate pulpele din cratiţă şi strecoară supa. Aruncă legumele fierte. Pune supa (aproximativ 1 l) înapoi în cratiţă.
Taie în bucăţi ceapa, morcovul şi ţelina rămase. Fierbe timp de 10 minute, adaugă prazul şi când supa începe să fiarbă, adaugă tăiţeii rupţi şi fierbe 8 minute, până se înmoaie.
Intre timp, scoate carnea de pe oase şi înlătură şi pieliţa. împarte supa şi carnea tăiată în fâşii în 4 boluri şi garniseşte cu frunze de pătrunjel.
Pofta buna!