Supa de pui cu taitei de orez si ceapa verde
PrinteazaSupa de pui cu taitei de orez si ceapa verde din: pui fiert, supa de pui, ananson, cardamom, scortisoara, ceapa, ghimbir, zahar, sare de mare, usturoi, sos de peste, taitei de orez, ceapa verde, germani de fasole, coriandru, lime, ardei iute.
- 400 g pui fiert, rupt in bucati
- 3 litri supa de pui
- 2 stele de ananson
- 2 pastai de cardamom
- 1 baton scortisoara
- 1 ceapa mare, necuratata de coaja
- 300 g ghimbir, necuratat de coaja
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita sare de mare
- 1 lingurita de usturoi macinat
- 2 linguri sos de peste, plus extra
- 1 lingura de zahar brun
- 1-2 pachetele de taitei de orez
- 200 g ceapa verde, tocata fin
- 200 g germeni de fasole
- 1 legatura mica de coriandru, tocat fin
pentru servit:
- 4 sferturi de lime
- 1-2 ardei iuti, tocati
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la temperatură ridicată. Intr-o oală mare, dă în clocot supa de pui. Adaugă stelele de anason, cardamomul şi scorţişoara şi las-o să fiarbă la foc mic. Găteşte ceapa şi ghimbirul într-o tigaie uscată foarte încinsă timp de 30 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea acestui interval.
Lasă-le să se răcească puţin, apoi îndepărtează coaja înnegrită, spală ceapa şi ghimbirul şi adaugă-le întregi în supă. Fierbe supa alte 30 de minute, apoi aruncă ceapa, ghimbirul şi condimentele întregi. Adaugă în supă zahărul, sarea şi usturoiul măcinat, sosul de peşte şi zahărul brun şi gust-o, suplimentând sarea sau zahărul, dacă e nevoie.
Pentru a asambla, fierbe tăieţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi pune-i în boluri de servit. Aranjează carnea ruptă în bucăţi peste ei şi garniseşte cu ceapă verde, germeni de fasole şi coriandru. Adaugă câte 1/2 linguriţă sos de peşte în fiecare bol şi serveşte supa cu sferturi de lime şi ardei iute.
Supa de pui cu taitei de orez si ceapa verde
Pofta buna!