Supa de pui cu zdrente
PrinteazaSupa de pui cu zdrente din: pui, morcov, ceapa, telina, sare, ou, verdeata, faina, ulei.
- 1 pui mare
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 telina
- 1 ou
- sare
- verdeata
- 2 linguri cu faina
- 1 lingura cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul, îl treceţi prin flacără, îl goliţi, îl spălaţi şi-1 tranşaţi. Il puneţi la fiert în apă rece. Când dă în clocot aruncaţi apa (are multe toxine), spălaţi oala şi carnea, acoperiţi cu 2 l de apă rece şi lăsaţi să fiarbă 15 minute.
Puneţi legumele să fiarbă întregi în supă, săraţi, acoperiţi vasul. Când carnea a fiert o scoateţi în castron adânc şi puneţi zdrenţele la fiert: 1 ou se bate spumă cu 2 linguri cu făină şi 2 linguri cu ulei. Se ia din aluat cu linguriţa şi se lasă să curgă în supă.
Lăsaţi să fiarbă 10 minute, stingeţi focul, presăraţi pătrunjel tocat. Carnea fiartă de pe spatele păsării, de la gât şi târtiţă se toacă mărunt şi se pune în supă.
Serviti!
Pofta buna!