Supa de pui de balta
PrinteazaSupa de pui de balta
- 30 pui de baltă pulpe
- 1 1/2 l supă
- 6 căţei de usturoi
- 1 pahar vin
- 1 foaie de dafin
- 1 ceapă
- 1/2 pahar lapte
- 1 lingură de făină
- 50 g ulei
- sare
- 1 lingură de smantană
Mod de preparare:
Cînd supa firebe, se pun puii de baltă curăţaţi şi bine spălaţi, foaia de dafin, ceapa şi vinul. După ce a fiert 10 minute se strecoară.
Se face rantaş alb din ulei şi făină şi se stinge cu supa strecurată.
Carnea se taie mărunt şi se pune în supă. Se termină cu mujdeiul de usturoi amestecat cu lapte şi 1 lingură de smantană.
Pofta buna!
N-am facut niciodata supa de pui de balta.