Supa de pui mexicana
PrinteazaO reteta de supa de pui mexicana cu ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, chimen, rosii si suc de lamaie.
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată
- 4 căţei de usturoi, striviţi
- 1 ardei iute mare, fără seminţe şi ţinut în apă fierbinte aprox. 10 minute
- 1/2 linguriţă chimen
- 400 g roşii prunişoare din conservă
- l,5 l supă de pui
- 2 bucăţi piept de pui, feiate
- sucul a 2 lămâi verzii
- tortilla chips sau sticksuri de tortilla
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cală mare. Se adaugă usturoiul şi ceapa şi se lasă pe foc 5 minute, până se înmoaie, apoi se adaugă ardeiul iute, chimenul, roşile şi supa de pui. Se ia vasul de pe foc şi se oasează amestecul cu ajutorul unui mixer, până se obţine o cremă fină.
Se pune vasul din nou pe foc şi se dă supa în clocot. Se adaugă pieptul de pui, se micşorează focul şi se lasă la fiert 10 minute, până ce carnea este făcută Se adaugă zeama de lime şi se asezonează.
Se pune supa în farfurii sau boluri. Se pun ingredientele pentru servit în castronele.
In loc de piept de pui se pot folosi bucăţi de friptură de pui sau de curcan rămase de la alte ocazii. Folosţi cam 250g şi încălziţi-le pur şi simplu în supă.
Supa de pui mexicana
Poftă bună!