Supă de pui şi cocos
PrinteazaSupă de pui şi cocos din: piept de pui, morcov, lapte de cocos, lamaie, ghimbir, fenicul, usturoi, ardei gras, nuca de cocos, ulei de masline, frunza de dafin, sare, piper si marar.
- doi piepti de pui
- un morcov
- 200 ml lapte de cocos
- o lamaie
- ghimbir ras
- o jumatate de fenicul
- doi catei de usturoi
- un ardei gras
- 100 g ciuperci
- 50 g nuca de cocos
- 75 ml ulei de masline
- o frunza de dafin
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare:
Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Lămâia se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune pe o farfurie. Ciupercile se spală, se taie felii subţiri; ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se taie julien. Piepţii de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţele.
Se încinge uleiul într-o crăticioară, se pun feniculul tocat, ardeiul gras, morcovul şi ciupercile. Se călesc cinci minute, apoi se pun la fiert într-o oală cu doi litri de apă. Se adaugă carnea de pui şi frunza de dafin, se adună spuma formată şi se condimentează.
Când carnea şi legumele sunt aproape fierte se adaugă laptele de cocos, nuca de cocos şi o linguriţă cu ghimbir. Cu cinci minute înainte de a opri focul se pun usturoiul tăiat felii, coaja rasă şi sucul de lămâie după gust. Se serveste fierbinte sau calduta, presarata cu marar tocat.
Supă de pui şi cocos
Pofta buna!