Supa de rata cu taitei si zeama de lamaie
PrinteazaSupa de rata cu taitei si zeama de lamaie
- 1 rata
- 3-4 l apa
- 2-3 cepe rosii potrivite
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- sare
- 1 lamaie zemoasa
- piper boabe si macinat
- taietei de casa (fideluta)
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Alegi o rata grasa si nu prea tanara. Rata curatata spalata si parlita usor la flacara o asezi intr-o oala sau intr-un tuci. Torni apa, sarezi si o dai la foc potrivit.
Iei spuma de cate ori este nevoie. Supa trebuie sa fiarba incet, tinand vasul la inceput descoperit, ca sa poti sa iei spuma. Cand zeama ramane limpede, adaugi ceapa taiata solzi, radacina de patrunjel taiata in patru, cateva boabe de piper, boiaua si apoi acoperi oala.
Supa de rata trebuie sa fiarba pana cand carnea se desface de pe oase. Cand a fiert, o strecori si adaugi in zeama taieteii de casa. Cand acestia sunt fierti, acresti supa cu zeama de lamaie. Presari patrunjelul verde tocat marunt si piperul macinat. Se serveste fierbinte!
Pofta buna!