Supa de ridichi cu smantana si ceapa verde
PrinteazaSupa de ridichi cu smantana si ceapa verde din: supă legume, ridichi, ceapă verde, ceapă, pătrunjel, cartofi, unt, smântână, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 l supă legume
- 3 legături ridichi
- 2 legături ceapă verde
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 3 cartofi
- 40-50 g unt
- 200 ml smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele şi verdeaţa. Toci ceapa şi tai cuburi cartofii. Feliezi ridichile, opreşti câteva frpnze pentru omat, iar pe restul le mărunţeşti.
Căleşti în unt ceapa şi, după 2 minute, adaugi şi ridichile. Le laşi pe foc, până devin sticloase, apoi pui frunzele de ridiche şi cartofii, şi completezi cu supa de legume.
Laşi să fiarbă 20-30 de minute, după care pasezi sau dai la blender cartofii şi frunzele de ridiche, încorporezi smântână şi continui să fierbi supa.
Sărezi şi piperezi după gust şi ornezi cu cdapa verde, frunzele de ridiche şi pătrunjelul, tăiate mărunt. Serveşti, după gust, cu chifteluţe de cartofi sau cu crutoane.
Supa de ridichi cu smantana si ceapa verde
Pofta buna!