Supa de rosii coapte
PrinteazaSupa de rosii coapte din: ceapa, usturoi, ardei, rosii, ulei, paine, busuioc.
- 1 ceapă mare, tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi mărunt
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în jumătate (opţional)
- 2 roşii coapte, mari, tăiate în sferturi
- 75 g roşii cherry cu codiţă, coapte
- 3 linguri cu ulei de măsline
- o jumătate de pâine ciabatta
- o mână plină cu frunze de busuioc
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Pune ceapa, usturoiul, ardeiul iute, roşiile într-o tavă şi stropeşte-le cu 2 linguri cu ulei de măsline. Coace-le în cuptor 30 de minute.
Rupe ciabatta în bucăţi mici, pune-le într-o tavă şi stropeşte cu 1 lingură de ulei de măsline. Introdu tava în cuptor, sub tava cu roşii şi coace-le 15 minute, până se rumenesc.
Pune toate legumele într-un blenderşi mixează-le până obţii o cremă. Adaugă 300 ml apă fierbinte, o mână plină cu frunze de busuioc şi mixează din nou, pentru a toca frunzele.
Toarnă crema de legume într-o oală şi reîncălzeşte pentru a servi, adăugând mai multă apă, dacă doreşti. In bolul cu supă pune crutoanele, toarnă supa şi decorează cu busuioc.
Pofta buna!