Supa de rosii cu bulgur
PrinteazaSupa de rosii cu bulgur din: dovlecei, bulgur, ulei, rosii, sare, piper, ceapa.
- 2 dovlecei mici
- 100 g bulgur mare
- 1 lingură ulei
- 500 g roşii coapte sau 1 conservă (400 g) roşii in bulion
- sare
- piper negru măcinat
- 1 legătură ceapă verde
- 400 ml supă de legume
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi decojeşti şi îi tai sub forma unor beţişoare lungi. Incingi uleiul într-o tigaie şi căleşti dovleceii.
Când încep să se înmoaie uşor, adaugi bulgurul. Amesteci uşor, apoi stingi cu supa de legume fierbinte şi laşi să fiarbă 10 minute.
Intre timp, fierbi roşiile spălate, le decojeşti şi le treci printr-o sită. Dacă foloseşti o conservă, mixezi în blender roşiile şi bulionul, până obţii o pastă fină.
Adaugi în supă piureul de roşii, sare şi piper după gust. După ce ingredientele fierb circa un sfert de oră la foc mic, completezi cu apă sau supă fierbinte, până când supa ajunge la consistenţa dorită.
Serveşti porţiile de supă decorate cu rondele fine de ceapă verde sau cu frunze de ceapă verde ori de arpagic. Bulgurul dulceag va da un gust deosebit supei.
Supa de rosii cu bulgur
Pofta buna!