Supă de roşii cu busuioc si parmezan
PrinteazaSupă de roşii cu busuioc si parmezan
Ingrediiente:
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 cuttii de roşii (a 850 ml)
- 400 ml supă
- 400 g carne tocată de vită
- 200 g orez
- 1 găllbenuş
- sare, piper
- 1 lingură busuioc tocat mărunt
- 2 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Căliţi-o în ulei îmcins. Tăiaţi mărunt şi roşiile de la cutie. Adăugaţi-le împreumă cu sucul propriu şi supa şi fierbeţi totul circa 15 minute. Frământaţi carnea tocată, orezul, gălbenuşul, sarea, piperul, busuiocul şi parmezanul.
Săraţi şi piperaţi amestecul rezultat. Cu mâinile umede, formaţi chifteluţe. Pasaţi supa de roşii şi condimentaţi-o până obţineţi un gust picant.
Adăugaţi chifteluţele pregătite şi fierbeţi totul la foc scăzut circa 10 minute. Ornaţi după cum doriţi, eventual cu puţină verdeaţă.
Supă de roşii cu busuioc si parmezan
Poftă bună!