Supa de rosii cu fidea
PrinteazaSupa de rosii cu fidea din: rosii, ceapa, ardei, zahar, patrunjel, marar, fidea, sare, piper.
- 1 kg roşii (1 cutie de bulion)
- 1 ceapă
- 1 ardei
- zahăr
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- fidea
- sare
- boabe de piper
Mod de preparare:
Ceapa şi ardeiul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc. Roşiile se spală, se dau pe râzătoare şi se adaugă peste ceapă şi ardei. Se fierb 10-15 minute, amestecându-se încontinuu, se adaugă 2 l apă şi se mai lasă la fiert.
Se adaugă o mână de fidea, zahărul, boabe de piper şi se potriveşte de sare. După ce se stinge focul, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se acoperă.
Pofta buna!
Foarte buna supa, imi place!