Supa de rosii cu fructe de mare
PrinteazaSupa de rosii cu fructe de mare din: file de peste, scoici, creveti, ceapa, fenicul, usturoi, fulgi de ardei rosu, vin alb sec, rosii, supa, ulei de masline.
- 4 fileuri de peste
- 1 kg scoici
- 8 creveti, decorticati
- 1/2 kg scoici fara cochilie
- ½ ceapa, felii subtiri
- 1 bulb de fenicul, felii subtiri
- 2 catei usturoi, tocat
- ½ lingurita fulgi de ardei rosu
- 1 cana vin alb sec
- 2 cutii rosii, zdrobite
- 3 cani supa
- ulei de masline
- felii de bagheta prajita si frecata cu usturoi
Mod de preparare:
Presarti fileurile de peste cu sare si piper, dupa gust. Intr-o tigaie adaugati ulei de masline si adaugati pestele si prajiti pe amnele parti, aproximativ 8 minute.
Transferati pe o farfurie. Adaugati putin ulei in tigaie si prajiti scoicile fara cochilie, 1-2 minute pe fiecare parte. Scoateti si pastrati deoparte, impreuna cu pestele.
Adaugati un pic ulei de masline intr-o oala si caliti ceapa si feniculul pana cand se inmoaie, dar nu se rumenesc, aproximativ 5 minute. Se condimenteaza cu sare. Adaugati usturoi si fulgi de ardei rosu și sotati pana cand usturoiul este parfumat, aproximativ 2 minute.
Incorporati vin alb, lasati sa se evapore cateva minute, se adauga rosiile zdrobite si supa. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic. Fierbeti pentru 15-20 de minute.
Se adauga pestele, continuati sa fierbeti. Dupa aproximativ 10 minute, se adauga crevetii si scoicile si continuati sa fierbeti 5-10 minute. Incorporati scoicile fara cochilie si se fierbe timp de 2 minute.
Gustati supa, se adauga sare, piper si fulgi de ardei rosu, dupa gust.
Impartiti fructe de mare in boluri, adaugati zeama, fenicul si ceapa, stropiti cu ulei de masline si serviti cu felii de bagheta prajita si frecata cu usturoi.
Pofta buna!