Supa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde
PrinteazaSupa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, file de peste, albus, smantana, suc de lamaie, patrunjel verde.
- 1 kg rosii
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 250 g file de peste (de exemplu crap, salau, etc)
- 1 albus
- 2 linguri smantana
- suc de lamaie
- patrunjel verde pentru garnisit
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se curăţă şi se taie mărunt. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se toacă şi se călesc în ulei. Se adaugă roşiile şi se călesc puţin. Se lasă să fiarbă înăbuşit cca 10 min. Se pasează supa, se sărează şi se piperează. Se spală peştele, se şterge, se taie cuburi mari şi se pasează. Se amestecă împreună cu albuş şi smântână. Se adaugă suc de lămâie, sare şi piper.
Se iau găluşte din compoziţia de peşte şi se pun cca 5 min. în apă clocotită. Se scot, se lasă să se scurgă şi se aşază în farfurii adânci. Se toarnă deasupra supă şi se garniseşte cu pătrunjel.
Supa de rosii cu galuste de peste si patrunjel verde
Pofta buna!
Nu-mi plac galustele de peste, asa ca o sa fac galuste normale!