Supa de rosii cu galuste si leustean

Printeaza

Supa de rosii cu galuste si leustean din: rosii, ceapa, morcov, telina, gris, ou, ulei, piper, sare, leustean.

Ingrediente:Supa_de_rosii_cu_galuste_si_leustean

  • 500 g roşii
  • 2 cutii roşii decojite
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 ceaşcă de griş
  • 3 ouă
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • sare
  • leuştean verde

 

Mod de preparare:

Roşiile, curăţate de pieliţe, se taie cubuleţe. Morcovii, ţelina şi ceapa, tăiate cubuleţe, se pun la călit, apoi se adaugă roşiile şi roşiile din cutie.

Se pun circa 4 litri de apă şi se lasă să fiarbă bine zarzavatul.

Separat, se fac găluştele: se bate albuşul bine cu un praf de sare. Se adaugă gălbenuşul, apoi grisul în ploaie. Se condimentează cu piper.

Când s-a fiert bine zarzavatul, se dă oala de pe foc, se strecoară supa. Zarzavatul rezultat se pasează printr-o strecurătoate, până devine o pastă.

Se pune din nou oala pe foc şi se adaugă zarzavatul pasat. Se fac cu lingura găluşte, care se pun în supă. Se lasă să fiarbă grisul, iar la sfârşit se adaugă leuştean verde.

Supa de rosii cu galuste si leustean

Supa_de_rosii_cu_galuste_si_leustean

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.