Supa de rosii cu galuste si leustean
PrinteazaSupa de rosii cu galuste si leustean din: rosii, ceapa, morcov, telina, gris, ou, ulei, piper, sare, leustean.
- 500 g roşii
- 2 cutii roşii decojite
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 ceaşcă de griş
- 3 ouă
- 3 linguri ulei
- piper
- sare
- leuştean verde
Mod de preparare:
Roşiile, curăţate de pieliţe, se taie cubuleţe. Morcovii, ţelina şi ceapa, tăiate cubuleţe, se pun la călit, apoi se adaugă roşiile şi roşiile din cutie.
Se pun circa 4 litri de apă şi se lasă să fiarbă bine zarzavatul.
Separat, se fac găluştele: se bate albuşul bine cu un praf de sare. Se adaugă gălbenuşul, apoi grisul în ploaie. Se condimentează cu piper.
Când s-a fiert bine zarzavatul, se dă oala de pe foc, se strecoară supa. Zarzavatul rezultat se pasează printr-o strecurătoate, până devine o pastă.
Se pune din nou oala pe foc şi se adaugă zarzavatul pasat. Se fac cu lingura găluşte, care se pun în supă. Se lasă să fiarbă grisul, iar la sfârşit se adaugă leuştean verde.
Supa de rosii cu galuste si leustean
Pofta buna!