Supa de rosii cu ou si crutoane
PrinteazaSupa de rosii cu ou si crutoane
- 2 kg roşii bine coapte
- 2 castraveciori
- 1 ardei gras mic
- 1 ceapă potrivită
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- ulei
- oţet
- după gust
- puţină pâine înmuiată în apă şi stoarsă (sau fără pâine)
- puţină apă (dacă supa este prea groasă)
Mod de preparare:
Tai legumele felii, le toci mărunt cu mixerul cu cuţit, adaugi pâinea înmuiată, apă, sare, ulei, oţet şi mixezi totul puţin (supa trebuie să aibă consistenţa laptelui bătut).
Ca să fie o supă mai fină, o poţi trece prin sita foarte deasă. Se consumă rece de la frigider, însoţită ori de cuburi de ou fiert, ori de castravete crud, ori de crutoane. In momentul servirii poţi adăuga şi cuburi de gheaţă.
Supa de rosii cu ou si crutoane
Pofta buna!