Supa de rosii cu razalai
PrinteazaSupa de rosii cu razalai din: bulion, morcov, ulei, ceapa, dafin, apa, pasta de ardei, usturoi, busuioc, sare, zahar, oua, gris, faina.
Pentru supă:
- 500 ml bulion de casă
- 1 morcov
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- foi de dafin
- 1 cană apă
- 1 lingură pastă de ardei
- 2 căţei de usturoi
- busuioc tocat
- sare
- 1 linguriţă zahăr
Pentru răzălai:
- 2 ouă
- 3 linguri griş
- puţină sare
- făină cât cuprinde
Mod de preparare:
Pregăteşti supa aşa:
Toci ceapa, presari pe ea puţină sare şi o laşi la călit. Când ceapadevine sticloasă, adaugi morcovul ras şi amesteci bine. Când morcovul este bine pătruns, torni 1 cană apă şi bulionul. Laşi la fiert, adăugând usturoiul, sare şi zahărul.
Pregăteşti răzălaii aşa:
Baţi cu furculiţa ouăle, adaugi grişul şi făină cât cuprinde, frământând un aluat bun de ras. Laşi aluatul deoparte, iar după vreo 10 minute, îi dai pe răzătoarea cu ochiurile mari. Ii laşi apoi puţin la uscat. Când supa de roşii dă în clocot, adaugi răzălai şi laşi să fiarbă până se ridică la suprafaţă.
Apoi iei vasul de pe foc şi presari busuioc tocat. Dacă doreşti, poţi adăuga şi rondele de cârnat afumat de casă.
Pofta buna!