Supa de rosii cu sos Tabasco
PrinteazaSupa de rosii cu sos Tabasco din: rosii, ceapa, telina, ulei, sos, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg roşii
- 1 ceapă
- 2 tije de ţelină verde (apio)
- 3 linguri de ulei
- 1 foaie de dafin
- 150 ml supă de legume
- sare
- piper
- sos Tabasco
- 2 linguri de busuioc proaspăt tocat
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se crestează în cruce, se opăresc şi se cojesc. Se curăţă apoi de cotor şi de seminţe şi se taie bucăţele.
Ceapa se descojeşte şi se toacă, iar ţelina se curăţă, se spală şi se taie felii.
Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se căleşte apoi ceapa. Se adaugă roşiile, ţelina şi foaia de dafin şi se sotează rapid.
Se toarnă apoi în tigaie supa de legume şi se dă în clocot întregul amestec.
Supă se fierbe circa 30 de minute la foc mic până când legumele s-au înmuiat.
La final, se pasează şi se asezonează cu sare, piper şi sos Tabasco.
Se serveşte cu busuioc presărat pe deasupra.
Supa de rosii cu sos Tabasco
Pofta buna!