Supa de rosii cu sos Tabasco

Printeaza

Supa de rosii cu sos Tabasco din: rosii, ceapa, telina, ulei, sos, busuioc, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg roşii
  • 1 ceapă
  • 2 tije de ţelină verde (apio)
  • 3 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml supă de legume
  • sare
  • piper
  • sos Tabasco
  • 2 linguri de busuioc proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se crestează în cruce, se opăresc şi se cojesc. Se curăţă apoi de cotor şi de seminţe şi se taie bucăţele.

Ceapa se descojeşte şi se toacă, iar ţelina se curăţă, se spală şi se taie felii.

Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se căleşte apoi ceapa. Se adaugă roşiile, ţelina şi foaia de dafin şi se sotează rapid.

Se toarnă apoi în tigaie supa de legume şi se dă în clocot întregul amestec.

Supă se fierbe circa 30 de minute la foc mic până când legumele s-au înmuiat.

La final, se pasează şi se asezonează cu sare, piper şi sos Tabasco.

Se serveşte cu busuioc presărat pe deasupra.

 

Supa de rosii cu sos Tabasco

Supa_de_rosii_cu_sos_Tabasco

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.