Supa de rosii cu usturoi

Printeaza

Supa de rosii cu usturoi 

Ingrediente:Supa de rosii cu usturoi

  • 1 kg roşii
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt sau ulei
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 200 g orez
  • 1 linguriţă zahăr
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • 2 l zeamă de carne

 

 

Mod de preparare:

Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi şi se pun împreună cu ceapa într-o oală acoperită, la foc mic.

Când s-au muiat, se adaugă un morcov mic şi o bucată de pătrunjel, orezul ales şi spălat, zeamă de carne sau apă în care a fiert zarzavat, sarea, zahărul şi usturoiul.

Se lasă să fiarbă acoperit trei sferturi de oră, până ce orezul se face ca o cremă. Se trece totul prin sită şi se lasă să mai dea câteva clocote, amestecând ca să nu se prindă de fund.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu sunt inebunita dupa supa de rosii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.