Supa de rosii cu usturoi
PrinteazaSupa de rosii cu usturoi
- 1 kg roşii
- 1 ceapă
- 1 lingură unt sau ulei
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 200 g orez
- 1 linguriţă zahăr
- 3 căţei de usturoi
- sare
- 2 l zeamă de carne
Mod de preparare:
Se îngălbeneşte o ceapă tăiată mărunt în puţin unt sau ulei. Se spală roşii bine coapte, se rup în bucăţi şi se pun împreună cu ceapa într-o oală acoperită, la foc mic.
Când s-au muiat, se adaugă un morcov mic şi o bucată de pătrunjel, orezul ales şi spălat, zeamă de carne sau apă în care a fiert zarzavat, sarea, zahărul şi usturoiul.
Se lasă să fiarbă acoperit trei sferturi de oră, până ce orezul se face ca o cremă. Se trece totul prin sită şi se lasă să mai dea câteva clocote, amestecând ca să nu se prindă de fund.
Pofta buna!
Nu sunt inebunita dupa supa de rosii.