Supa de rosii cu usturoi si busuioc

Printeaza

Supa de rosii cu usturoi si busuioc din: rosii, usturoi, ulei, otet, zahar, pasta de tomate, iaurt, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Supa de rosii cu usturoi si busuioc

  • 1,1 kg roşii coapte, tăiate în jumătăţi
  • 2 căţei de usturoi
  • o linguriţă ulei de măsline
  • o lingură oţet balsamic
  • o lingură zahăr brun
  • o lingură pastă de tomate
  • 300 ml supă limpede de legume
  • 6 linguri iaurt degresat
  • 2 linguri busuioc proaspăt, tocat
  • sare
  • piper negru măcinat
  • frunze mici de busuioc, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Porniţi cuptorul cu circa 10 minute înainte de a găti. Tăiaţi roşiile în două şi aşezaţi-le într-un singur strat pe fundul unei cratiţe, împreună cu căţeii de usturoi întregi şi necurăţaţi.

Amestecaţi uleiul cu oţetul, turnaţi compoziţia rezultată peste roşii, apoi presăraţi zahărul brun.

Coaceţi în cuptor, timp de circa 20 minute, roşiile astfel preparate.

Scoateţi cratiţa din cuptor şi lăsaţi roşiile să se răcească puţin, apoi curăţaţi usturoiul prin presare şi puneţi-l împreună cu roşiile, într-o sită deasupra unui castron.

Zdrobiţi usturoiul şi roşiile, pasaţi totul prin sită, cu ajutorul unei linguri de lemn. Adăugaţi pasta de tomate şi supa de legume; amestecaţi încet până se omogenizează, apoi puneţi supa pe foc, la încălzit.

Bateţi iaurtul şi busuiocul tocat într-un castron mic; adăugaţi sare şi piper după gust.

Puneţi supa în farfurii individuale, adăugaţi câte puţin din amestecul de iaurt, ornaţi cu frunze de busuioc si serviţi imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.