Supa de rosii cu usturoi si crutoane
PrinteazaSupa de rosii cu usturoi si crutoane din: rosii, ceapa, usturoi, smantana, cimbru, sare, piper, crutoane.
- un kg roşii foarte bine coapte
- o ceapă
- un căţel usturoi
- 50 ml smântână
- un litru supă de legume
- oregano
- ulei
- cimbru
- crutoane
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile spălate şi curăţate de codite se opăresc 2-3 minute.
Se scot şi se taie cuburi. în oala de fiert se călesc în puţin ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Se adaugă roşiile, se lasă un minut, se toarnă supa de legume şi se lasă la fiert 20 de minute.
Se mixează, apoi se pune vasul din nou pe foc adăugând smântână şi se lasă să dea într-un clocot. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se serveşte cu oregano uscat, cimbru şi crutoane.
Pofta buna!