Supa de rosii cu verdeata, legume si orez
PrinteazaSupa de rosii cu verdeata, legume si orez din: orez, roşii proaspete, morcovi, ţelină, ceapă, ulei, zahăr, ardei gras, verdeaţă, sare.
- 2 kg orez
- 3 kg roşii proaspete
- 250 g morcovi
- 100 g ţelină
- 250 g ceapă
- 200 ml ulei
- 50 g zahăr
- 100 g ardei gras
- 1 legătură verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăţă şi se taie în felii subţiri. Se pune la fiert în apă clocotită, o dată cu uleiul. Se ia spuma. St opăresc roşiile şi se pun la fiert, tăiate în bucăţi , după ce li s-a curăţat pieliţa.
După ce au fiert, se dau prin sită şi se adaugă la supă. Orezul se spală şi se pune la fiert, împreună cu zahărul. Se amestecă împreună cu supa. Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt.
Pofta buna!