Supa de rosii cu zdrente si verdeata
PrinteazaSupa de rosii cu zdrente si verdeata din: rosii, morcov, patrunjel, iaurt, telina, zahar, ou, faina, ardei.
- 300 g rosii
- 3-4 felii morcovi
- 2-3 felii pătrunjel
- 1 frunză telinâ
- 2 linguri iaurt
- zahăr
- 1/2 ou
- 1 linguriţă făină
- pătrunjel verde
- 1/4 ardei gras
Mod de preparare:
Se fierb feliile de zarzavat tăiate mărunt în aproximativ 300 ml apă şi se amestecă cu roşiile fierte separat şi date prin sită. Se pun împreună la fiert cu ardeiul, frunza de ţelină şi puţin zahăr.
Cand supa dă in fiert, se adaugă coca pentru zdrenţe, care se prepară amestecand oul cu făina şi puţină apă, pană se obţine o compoziţie de consistenţa celei de clătite.
Coca pentru zdrenţe se pune în supă scurgand-o dintr-o lingură pe care o plimbăm deasupra supei care fierbe. Cand zdrenţele sunt fierte, se ia supa de pe foc şi se drege cu iaurt.
Pofta buna!