Supa de rosii si ardei

Printeaza

Supa de rosii si ardei din: rosii, ardei, ceapa, lamaie, arpagic, usturoi, busuioc, cimbru, dafin, ardei iute, concentrat de pasare.

Ingrediente:Supa de rosii si ardei

  • 500 g rosii bine coapte
  • 2 ardei rosii (capia)
  • 6 cepe arpagic
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire de busuioc
  • 1 fir de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei iute mic
  • 1 cub de concentrat de supa de pasare
  • 5 linguri de untdelemn
  • 1 bucata de zahar cubic
  • sare
  • piper
  • 1/2 bagheta

 

Mod de preparare:

Taiati bagheta felii, apoi in cubulete si rumeniti-le in putin untdelemn. Scoateti-le din tigaie si puneti-le deoparte.

Spalati ardeii, scoateti-le pedunculul si semintele. Taiati-i in ineluse. Curatati si spalati arpagicul. Curatati usturoiul si zdrobiti-l intr-un mojar.

Puneti legumele indicate intr-o oala, varsati deasupra o cana de apa si 2 linguri de untdelemn. Puneti totul la fiert 10 minute, pe foc mic.

Intre timp, spalati rosiile, scoateti-le capacul (codita) si taiati-le in sferturi. Puneti-le in oala, impreuna cu busuiocul, cimbrul, foaia de dafin, cubul de supa zdrobit si bucatica de zahar.

Turnati deasupra o jumatate de litru de apa. Gustati de sare (concentratul de supa este deja sarat) si de piper. Lasati sa fiarba 10 minute.

Scoateti din oala foaia de dafin si cimbrul. Treceti supa prin sita sau mixer.

Puneti-o iarasi in oala si incalziti-o. Puneti restul de untdelemn si sucul de lamaie.

Serviti supa fierbinte, insotita de crutoane si de cateva feliute de ardei iute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Foarte buna supa de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.